Srpen 2009

Plněné papriky

2. srpna 2009 v 18:30 | Aňa |  Maso
4 pevné bílé papriky soudkovitého tvaru, 300gr mletého hovězího, koření na mleté maso, majoránka, lžíce hořčice, jemně nakrájená cibule, utřený stroužek česneku, hrst strouhanky, vejce, sůl, pepř, 50gr rýže, 200ml rajčatové passaty, kuličky nového koření, pepře, bobkový list, dvě deci vody, kostka hovězího bujónu.

Papriky omyjeme, uřízneme šťopky tak centimetr od konce, odstraníme jaderník a vymyjeme zevnitř. Necháme okapat a každou papriku vysypeme trochou strouhanky /přebytek vysypeme/.
Maso smícháme s kořením, hořčicí, strouhankou, vejcem, půlkou usekané cibule, solí, pepřem, česnekem. Podle chuti přidáme víc toho či onoho. K masu přidáme nevařenou rýži a dobře prohněteme.
Papriky naplníme a klouboučky opět nasadíme a připevníme párátky.
Do pekáčku vlijeme passatu, vodu, rozdrobené kousky kostky bujónu, druhou půlku cibule, koření, případně trochu cukru. Na to naskládáme papriky a uzavřeme poklicí nebo alobalem.
Pečeme 1.30h na 180°C. Papriky vyjmeme, omáčku procedíme, zahustíme lžíci mouky rozmíchané ve vodě, provaříme a podáváme - buďto bez přílohy, nebo s trochou rýže.