Brambory pečené na sádle (s aromatickými sýry a uzeným masem)

10. června 2009 v 17:11 | Aňa |  Bezmasé a jiné
Zatím jen recept. Dvě až tři porce. For a cheese-a-holic.

1/2-3/4 kg pěkných oškrábabaných brambor, nakrájených na klínky, 100 gr sýra typu raclette, 100 gr sýra typu bergkäse, 50 gr sýra "Monastére", čtyři lžíce husího sádla, 150 gr uzené krkovice, 50 gr baby chřestu, sůl, pepř.

1. Nakrájené brambory povaříme 10 minut v osolené vodě a necháme zchladnout. Sýr nakrájíme sýrovou lopatkou nebo nožem na tenké plátky, krkovici na centimetrové kostky.

2. Ve větším pekáči nebo na čistém plechu necháme v předehřáté troubě (200°C) rozpustit sádlo. Plech vyjmeme, vsypeme pokrájené brambory a zamícháme, aby se všechny v tuku obalily. Pečeme 20-30 minut, každých 5 minut na pekáči promícháme. Testujeme ochutnáním.

3. Zhruba pět minut před dokončením přidáme k bramborám kostičky krkovice. Krátce povaříme baby chřest - stačí tři až pět minut. Slijeme a necháme okapat.

4. Když jsou brambory ze všech stran nahnědlé až zlatavé a na chuť měkké, srovnáme je spolu s kousky masa doprostřed pekáče či plechu tak, aby tvořily víceméně homogenní hromádku. Poklademe smíchanými kousky tří druhů sýrů a zapečeme jen tak krátce, aby se vláčně roztopily.

5. Servírujeme na talíře. Poklademe celými stonky chřestu tak, aby to bylo esteticky přívětivé, takže třeba do vějíře, nebo prostě dokola - s centrem ve středu voňavé hromádky. Zastrouhneme pepřem a jíme, až se nám dělají boule za ušima.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama